Objavljen uži izbor za "Zlatnu sovu" za 2019. godinu

Objavljen uži izbor za "Zlatnu sovu" za 2019. godinu

Žiri za književnu nagradu “Zlatna sova“ u sastavu: prof. dr Jovan Delić (predsjednik), dr Dragana Bedov i dr Željka Pržulj (članovi žirija) donijeli su jednoglasnu odluku o užem izboru rukopisa koji k...

Žiri za književnu nagradu “Zlatna sova“ u sastavu: prof. dr Jovan Delić (predsjednik), dr Dragana Bedov i dr Željka Pržulj (članovi žirija) donijeli su jednoglasnu odluku o užem izboru rukopisa koji konkurišu za ovu nagradu.

Prema odluci stručnog žirija sljedeći rukopisi ušli su u uži izbor:

„Čekajući žutu vojsku“ – šifra „Hercegovac“;

„U aveniji Marše padaju crvene kiše“ – šifra „Cerak“;

„Neprevodivi rečnik sinonima“  – šifra „Gudrun Enslin“;

„Antinoj 24“ – šifra „Izložba“;

„Vetruška u danima neba“ – šifra „Banstol“;

„Kada krst zaraste u korov“ – šifra „Abvgd12345“.

Da podsjetimo, na adresu JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo za nagradu „Zlatna sova“ svoje radove dostavilo je 29 autora i svi prispjeli rukopisi ispunjavaju uslove konkursa.

Književna nagrada “Zlatna sova“ izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“obuhvata plaketu (povelju) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Žiri će konačnu odluku o nagrađenim romanima donijeti do 31. maja 2019. godine.

 

Slične vijesti