Objavljeni konkursi za nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" za 2022. godinu

Objavljeni konkursi za nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" za 2022. godinu

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, da uzmu učeš...

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, da uzmu učešća na Konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“ za 2021. godinu.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo obuhvata plaketu (povelju) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Pravo učešća na Konkursu imaju svi autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, a koji blagovremeno dostave svoj rukopis, pod uslovom da rukopis romana nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Ukoliko je rukopis integralno ili fragmentarno objavljen u štampanoj ili elektronskoj formi, pomenuta činjenica će se smatrati razlogom za isključivanje autora i njegovog djela iz konkurencije.

Pravo učešća na konkursu za izbor najboljeg neobjavljenog romana nemaju oni autori koji su dosadašnji dobitnici nagrade „Zlatna sova“ (prvo mjesto).

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. 3. 2022. godine, dok je rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31. 5. 2022. godine.

KOMPLETAN KONKURS MOŽETE PREUZETI NA SLjEDEĆEM LINKU: Konkurs Zlatna sova - scan

PRAVILNIK ZA DODJELU NAGRADE ZLATNA SOVA MOŽETE PREUZETI NA SLjEDEĆEM LINKU: Pravilnik Zlatna sova - scan

 

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da uzmu učešće na Konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu „Sovica“.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, pod imenom „Sovica“, obuhvata plaketu (povelju) za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka knjige.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu imaju autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis, pod uslovom da rukopis knjige za djecu nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Ukoliko je rukopis integralno ili fragmentarno objavljen u štampanoj ili elektronskoj formi, pomenuta činjenica će se smatrati razlogom za isključivanje autora i njegovog djela iz konkurencije.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu nemaju oni autori koji su dosadašnji dobitnici nagrade „Sovica“.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. 3. 2022. godine, dok je rok za proglašenje dobitnika nagrade 13. 5. 2022. godine.

KOMPLETAN KONKURS "SOVICA" MOŽETE PREUZETI NA SLjEDEĆEM LINKU: Konkurs Sovica- scan

PRAVILNIK ZA DODJELU NAGRADE ZLATNA SOVA MOŽETE PREUZETI NA SLjEDEĆEM LINKU:Pravilnik Sovica - Scan

Slične vijesti