Odluka o preuzetim mjerama u vezi virusa korona

Odluka o preuzetim mjerama u vezi virusa korona

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju uvezi pojave virusa korona , zdravstveno-epidemiološku situaciju i mogućnost većeg stepena zaraze, a sprovodeći preporuke Vlade Republike Srpske i nadležnih organ...

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju uvezi pojave virusa korona , zdravstveno-epidemiološku situaciju i mogućnost većeg stepena zaraze, a sprovodeći preporuke Vlade Republike Srpske i nadležnih organa te vodeći računa o zaštiti zdravlja radnika i cjelokupne zajednice v.d. direktora Bojan Đenić donio je Odluku u kojoj stoji:

  1. Zadužuju se rukovodioci poslovnih centara da sprovodu odluke nadležnih organa u vezi sa nastalom situacijom i pojavom korona virusa.
  2. Zadužuju se rukovodioci poslovnih centara,  poslovođe knjižara i šefovi skladišta da obezbijede zaštitne maske i rukavice za sve zaposlene u maloprodajnim objektima i veleprodajnim objektima.
  3. Zadužuju se rukovodioci poslovnih centara da organizuju i izvrše čišćenje i  dezinfekciju svih maloprodajnih i veleprodajnih objekata.
  4. Zadužuje se Sektor finansija da izvrši prenos sredstava na podračun poslovnih centara s ciljem obezbjeđenja potrebnog materijala.
  5. Zadužuju se rukovodioci poslovnih centara i poslovođe knjižara da organizuju proces rada tako da istovremeno u maloprodajnim objektima ne borave više od dva kupca.
  6. Zadužuje se rukovodilac Službe opštih poslova da organizuje i sprovede čišćenje i dezinfekciju poslovne zgrade Zavoda.
  7. Zadužuju se izvršni direktori Sektora da organizuju minimum procesa rada od 17. 3. 2020. godine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Slične vijesti