Održana smotra čitalaštva "Čitalići"

Održana smotra čitalaštva "Čitalići"

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci je 5. juna održana smotra čitalaštva "Čitalići 2018" na kojoj je učestvovalo 20 osnovnih škola Republike Srpske koje su u školskoj 2017/18. godini r...

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci je 5. juna održana smotra čitalaštva "Čitalići 2018" na kojoj je učestvovalo 20 osnovnih škola Republike Srpske koje su u školskoj 2017/18. godini realizovale projekat "Čitalići".

Smotri su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, direktor Republičkog pedagoškog zavoda, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, predstavnici Gradske uprave Grada Banja Luka i institucija koje su pomogle pri realizaciji projekta, te tako učinili da ova manifestacija postane prepoznatljiva kao važan kulturni, ali i vaspitno-obrazovni događaj u Banjoj Luci.

U izložbenom prostoru pokazali su rezultate rada vrijednih učenika i nastavnika iz svih škola. Najviše pažnje posjetilaca izazvali su čitalački dnevnici koji su se rado listali, ali i video prezentacije koje su pojedine škole predstavljale na svojim štandovima. Nekoliko škola se osmjelilo i pripremilo kraće filmove sa muzičkim podlogama čiji su autori učenici i nastavnici. Prikazani su radovi učenika na radionicama, časovima sekcija, ali i tokom redovnih časova srpskog jezika, likovne i muzičke kulture.

Za ovu manifestaciju Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS obezbijedio je značajne nagrade za učesnike.

Slične vijesti