Promocija izdanja "Progovori da vidim ko si" u Istočnom Sarajevu

Promocija izdanja "Progovori da vidim ko si" u Istočnom Sarajevu

U okviru "Karavana kulture govora" 20. maja u 17.00 časova u KC Istočno Novo Sarajevo biće održana promocija knjige „Progovori da vidim ko si“ autora Slobodana Roksandića koju je Zavod za udžbenike i...

U okviru "Karavana kulture govora" 20. maja u 17.00 časova u KC Istočno Novo Sarajevo biće održana promocija knjige „Progovori da vidim ko si“ autora Slobodana Roksandića koju je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva objavio u saradnji sa Udruženjem "Izražajnost" iz Beograda.

Prethodno će u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo 19. i 20. maja biti održane radionice i tribina „Karavan kulture govora“ koju organizuje Udruženje „Izražajnost“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Istočno Sarajevo.

Zašto je važno njegovati kulturu govora, šta sve spada u kulturu govora i kako ispraviti loše govorne navike saznaćemo na stručnoj tribini 19. maja u 20.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo na kojoj će govoriti prof. dr Dragomir Kozomara sa Filološkog fakulteta Banjaluka, master komunikolog Slobodan Roksandić, glumici Marko Milovanović i Milan Bosiljčić i Marko Vlajić saradnik.

U okviru Karavana kulture govora predviđene su dvije radionice namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a na kojima će učenici učiti kako da govore na artikulisan, razložan i dinamičan način, kako da eliminišu loše govorne navike i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito. Radionice će se održati 19. maja od 16.00 do 19.00 časova i 20. maja od 11.00 do 14.00 časova.

Karavan kulture govora u Istočnom Sarajevu je omaž profesoru Miloradu Telebaku.

Slične vijesti