Promocije djela Mrde, Tepavčevića i Mutabdžije na Sajmu knjiga u Andrićgradu

Promocije djela Mrde, Tepavčevića i Mutabdžije na Sajmu knjiga u Andrićgradu

U Andrićgradu će u utorak, 2. jula, biti otvoren Sajam knjiga na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Re...

U Andrićgradu će u utorak, 2. jula, biti otvoren Sajam knjiga na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Na Sajmu, čiji je organizator Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga, posebno će biti predstavljena književnost zemlje gosta, a ove godine to je Francuska.

U Andrićevom institutu Srni je rečeno da će stručni žiri proglasiti izdavačkim poduhvatom po jedno djelo objavljeno između dva sajma u Republici Srpskoj i Srbiji, a biće dodijeljena i specijalna nagrada.

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“  će i ove godite predstaviti svoja izdanja i to:

ČETVRTAK, 04.07. u 18:00 časova – Predstavljanje univerzitetskog udžbenika „Regionalna geografija BiH“ Gorana Mutabdžije

ČETVRTAK, 04.07. u 18:30 časova – Predstavljanje zbirke poezije „Noćni razgovori“  Danijele Mrde

PETAK, 05.07. u 18:00 časova – Promocija pobjedničkog romana konkursa „Zlatna sova“ autora Dragana Tepavčevića „Zna li ko engleski“

Sajam će biti otvoren radnim danima od 10.00 do 13.00 časova i od 17.00 do 22.00 časa, a vikendom od 10.00 do 22.00 časa, a sve promocije biće održane u Andrićevom institutu.

U nedjelju, 7. jula, Sajam će u 19.00 časova na Trgu Nikole Tesle zatvoriti proslavljeni srpski pisac i akademik Goran Petrović, dobitnik „Velike nagrade Ivo Andrić“,  čije su dvije knjige Sitničarnica „Kod srećne ruke“ i Opsada crkve Svetog Spasa objavljene u izdanju Zavoda za Udžbenike i nastavna sredstva.

Izvor: SRNA/ZUNSRS

Slične vijesti