Promotivne aktivnosti Zavoda za udžbenike na 26. sajmu knjiga u Banjaluci

Promotivne aktivnosti Zavoda za udžbenike na 26. sajmu knjiga u Banjaluci

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno će sva svoja najbolja izdanja predstaviti na Sajmu knjiga u Banjaluci. Na Sajmu knjiga (u dvorani Borik od 14. sept...

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno će sva svoja najbolja izdanja predstaviti na Sajmu knjiga u Banjaluci. Na Sajmu knjiga (u dvorani Borik od 14. septembra) svim posjetiocima na raspolaganju će biti brojni udžbenici i nastavna sredstva za osnovnu i srednje škole, izdanja za predškolski uzrast, izdanja iz lektire, ostala izdanja za djecu, stručna literatura, beletristika, poezija, klasici i posebna izdanja, sabrana i izabrana djela kao i nagrađeni romani sa književnih konkursa „Zlatna sova“ i „Sovica“.

Pored izložbeno-prodajnog štanda Zavod za udžbenike organizovaće i druženja sa književnicima, promocije djela i dodjelu književnih nagrada.

  • U srijedu, 15 septembra na štandu Zavoda za udžbenike u terminu od 15 do 16 časova sa najmlađima će se družiti Berislav Blagojević, autor knjige „Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru“ koji je od ove godine u programu lektire za četvrti razred osnovne škole.
  • U četvrtak, 16 septembra u sali za promocije banjalučkog sajma knjiga organizovaćemo predstavljanje djela Radisava Milića „Kiša i mleko“ (III nagrada konkursa Zlatna sova, 2017), „Družina pokvarene slavine“ (roman za djecu, lektira za VII razred osnovne škole) i „ U krugu“ ( I nagrada – Zlatna sova, 2020). Pored autora o stvaralaštvu Radisava Milića govoriće prof. dr Sanja Macura.
  • Književne nagrade „Zlatna sova“ i „Sovica“ za 2021. godinu biće uručene u četvrtak, 16. septembra u 18 časova u sali za promocije Sajma knjiga u Banjaluci uz prisustvo članova žirija koji će zajedno sa autorima predstaviti nagrađena djela i to: Vreža – Branko Stanković ( I nagrada – Zlatna sova, 2021), Ljudi, zveri, anđeli – Miroslav Živanović ( II nagrada – Zlatna sova, 2021), Mučenica Tekla između Boga i čovjeka – Danilo Tešanović ( III nagrada – Zlatna sova, 2021) i Šušuova čudesna avantura – Sanja Klisarić (nagrada Sovica 2021)
  • U petak, 17. septembra u 12 časova u sali za promocije Sajma knjiga planirana je promocija izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u okviru panel diskusije o izdavačkoj produkciji u predškolskom obrazovanju, o značaju objavljivanja stručnih knjiga i radnih materijala koji bi bili korišteni u predškolskim ustanovama. Namjeravamo predstaviti sljedeća izdanja: Predškolski program i dječiji razvoj - Nataša Cvijanović, Kvalitet predškolskog kurikuluma i cjelovit razvoj djeteta -  Gordana Simić, Moja predškolska knjiga – T. Dabić, V. Jovičić, Predškolska radilica – D. Mojić, M. Jović, Igrom kroz Srpsku – Goran Gašić,  Jedi zdravo! Bravo, bravo! - D. Mojić, M. Jović, itd.

[gallery ids="9591,9592,9593"]

 

Slične vijesti