Promovisana knjiga "Menadžment u obrazovnim institucijama"

Promovisana knjiga "Menadžment u obrazovnim institucijama"

U Banjaluci je danas promovisana knjiga "Menadžment u obrazovnim institucijama", autora Predraga Damjanovića, direktora Republičkog pedagoškog zavoda uz prisustvo novoimenovanog v. d. direktora Zavod...

U Banjaluci je danas promovisana knjiga "Menadžment u obrazovnim institucijama", autora Predraga Damjanovića, direktora Republičkog pedagoškog zavoda uz prisustvo novoimenovanog v. d. direktora Zavoda Bojana Đenića, članova Uprave Zavoda te mnogobrojnih gostiju iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture.


Recenzent Brane Mikanović smatra da je ova knjiga došla u pravo vrijeme, kada Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najavljuje opsežne reforme.

"Knjiga je vrijedno djelo. Iako autor smatra da je riječ o svojevrsnom priručniku, budući da je koristio ranije radove i relevantnu literaturu, ona ima i vrijednost naučne monografije. U njoj se promišlja o kvalitetu vaspitanja i obrazovanja u vaspitno-obrazovnim institucijama, ne samo kao ishodu, nego kvalitetu kao procesu", rekao je Mikanović.

Mikanović, koji je profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, naglasio je da je zbog toga značajno da se sve vaspitno-obrazovne institucije prije upuštanja u proces reforme upoznaju o ovom djelu, u kojem se govori i o cjeloživotnom učenju i obrazovanju, što je prijeko potrebno prosvjetnim radnicima u Srpskoj.

Damjanović je rekao da je ovo priručnik za sve koji žele da se bave rukovođenjem u obrazovnim institucijama, uključujući osnovne i srednje škole i predškolske ustanove.

"Ovo nije roman koji će neko pročitati i ostaviti u ormar, već knjiga koja treba da bude na stolu svakog direktora da bi, koristeći je, riješio nedoumice u radu", rekao je Damjanović novinarima.

On je dodao da je ovo njegova četvrta knjiga, kao rezultat dugogodišnjeg rada i rukovođenja osnovnim i srednjim školama i Republičkim pedagoškim zavodom.

BANjALUKA, 26. DECEMBRA /SRNA/ - U Banjaluci je danas promovisana knjiga "Menadžment u obrazovnim institucijama", autora Predraga Damjanovića, direktora Republičkog pedagoškog zavoda.

Prema njegovim riječima, knjiga je subilimirala prethodne tri sa nekim novim stvarima koje su se desile u obrazovnom sistemu u posljednjih 10 do 15 godina i u njoj se govori o mjerenju kvaliteta obrazovanja, što je aktuelno i u Strategiji obrazovanja Srpske.

Izdavač knjige "Menadžment u obrazovnim institucijama" je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo.

Po završetku ove promocije organizovano je i predstavljanje knjige "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" Berislava Blagojevića pred učenicima petih razreda u OŠ "Branko Radičević" u Banjoj Luci. Bilo je to ugodno praznično druženje koje je inspirano ljubavlju prema životinjama...

Izvor: SRNA/ZUNSRS

Slične vijesti