Radni sastanak sa rukovodiocima poslovnih centara

Radni sastanak sa rukovodiocima poslovnih centara

Novoimenovani v.d. direktora JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo Bojan Đenić i članovi Uprave održali su radni sastanak sa rukovodiocima poslovnih centara koji posl...

Novoimenovani v.d. direktora JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo Bojan Đenić i članovi Uprave održali su radni sastanak sa rukovodiocima poslovnih centara koji posluju u okviru ovog javnog preduzeća.

Na sastanku su analizirani podaci o poslovanju u prethodnom periodu te prezentovani planovi i očekivanja za sljedeću godinu.

Konstatovano je da u vremenu vrlo složenih političkih, ekonomskih i socijalnih prilika koji su niz godina prisutni u regionu, pa samim tim i u Republici, Zavod uspijeva da prebrodi sve neprilike i nedaće i da ostvaruje solidne rezultate.

S obzirom da Zavod nije budžetski korisnik i da se sredstva za funkcionisanje preduzeća ostvaruju na tržištu prodajom vlastitih proizvoda i trgovačke robe akcenat za sljedeću godinu je stavljen upravo u ovom segmentu poslovanja.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o pripremama za narednu školsku godinu, novim maloprodajnim objektima i investicijama.

U okviru Zavoda za udžbenike posluje pet poslovnih centara: Istočno Sarajevo, Banja Luka, Trebinje, Bijeljina i Doboj  te dvadeset maloprodajnih objekata širom Republike Srpske.

Slične vijesti