Šćepanu Aleksiću nagrada "Slovo Podgrmeča"

Šćepanu Aleksiću nagrada "Slovo Podgrmeča"

Ovogodišnji dobitnik književne nagrade "Slovo Podgrmeča" je Šćepan Aleksić za roman "Čekajući žutu vojsku" u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, saopštio je organizacion...

Ovogodišnji dobitnik književne nagrade "Slovo Podgrmeča" je Šćepan Aleksić za roman "Čekajući žutu vojsku" u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, saopštio je organizacioni odbor Književnih susreta "Šušnjar 2020".

Nakon završetka konkursne procedure, žiri u sastavu - predsjednik Nina Govedar i članovi Danijel Dojčinović i Jelena Kojović Tepić, obrazložio je da roman nagrađen "Slovom Podgrmeča" tematizuje lokalni hronotom i "svjedoči o stradanju kao jednom od najpostojanijih elemenata srpske istorije".

Književnik Stevo Grabovac je dobio nagradu “Šušnjar” za roman "Mulat albino komarac" u izdanju "Imprimatura" Banjaluka.

Ove nagrade dodjeljuju se svake godine u okviru Književnih susreta "Šušnjar", a u spomen na stradale Srbe, Jevreje i Rome 1941. godine u Sanskom Mostu.

Zbog vanredne situacije koju je prouzrokovala epidemija virusa korona, ove godine će biti upriličena samo svečana dodjela nagrada, ali ne i uobičajeni program i učešća književnika.

izvor: SRNA/ZUNSRS

Slične vijesti