Svjetski dan knjige i Noć knjige

Svjetski dan knjige i Noć knjige

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo  će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti Svjetski  dan knjige i autorskih prava. Aktivnosti počinju  19. apri...

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo  će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti Svjetski  dan knjige i autorskih prava.

Aktivnosti počinju  19. aprila 2019. godine sa edukativnim i zabavnim aktivnostima u OŠ „Sveti Sava“ u Trnovu s početkom u 11:00 časova. Tom prilikom će za djecu biti organizovana promocija pjesama Ljubivoja Ršumovića kroz edukativnu radionicu na kojoj će se djeca svih uzrasta moći zabaviti uz tehnike ilustrovanja knjiga i poezije. Za najmlađe učenike pripremili smo promociju igre „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“ a oni malo stariji će imati priliku da se zabave i da prošire znanje uz društvenu igru „Igrom kroz Srpsku“.

U našim knjižarama u gradovima Istočno Sarajevo, Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Doboj organizujemo tradicionalnu NOĆ KNjIGE od 17 do 22 časa uz popust do 50 % na sva izdanja beletristike i stručne knjige objavljene do 2019. godine izuzev lektire. Poseban poklon vezan je za svako kupljeno izdanje „Knjige Petra Kočića“  a riječ je o poklon knjizi „Pretvaranje Petra Kočića“ akademika Staniše Tutnjevića.

U terminu od 20 časova u našim pomenutim knjižarama biće upriličena druženja uz tamošnje književnike, autore, kritičare, čitaoce... Biće to prilika i da upoznamo naše sugrađane i sa nekim našim najnovijim izdanjima.

Zaposleni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva su pripremili preko stotinu  naslova knjiga koje će povodom Svjetskog dana knjige biti uručene nekoj od biblioteka u manjim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Slične vijesti