U petak, 27. maja proglašenje dobitnika "Zlatne sove"

U petak, 27. maja proglašenje dobitnika "Zlatne sove"

Pobjednici konkursa za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" biće proglašeni u petak, 27. maja u 12 časova na konferenciji za novinare u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sreds...

Pobjednici konkursa za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" biće proglašeni u petak, 27. maja u 12 časova na konferenciji za novinare u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci. /Slobodana Kusturića br. 15/

 

Da podsjetimo, prvonagrađeni za "Zlatnu sovu" će dobiti plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Nagrade će biti uručene u okviru svečane akademije povodom 30 godina rada Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva koja će biti održana 30. avgusta 2022. godine u Istočnom Sarajevu.

 

Na konkurs za ovogodišnju Zlatnu sovu prijavilo se 26 autora a žiri je utvrdio da 25 rukopisa ispunjava osnovne uslove učešća na konkursu.

 

Žiri u sastavu: Svetlana Šeatović (član), Radisav Milić (član) i Sanja Macura (predsjednik) je  u skladu sa „Pravilnikom“ i ranije postignutim dogovorom o načinu rada, nakon više onlajn sastanka i telefonskih konsultacija, između devet rukopisa koji su prethodno ušli u širi izbor, odabrao pet rukopisa za koje smatra da treba da uđu u uži izbor.

U uži izbor na Konkursu za dodjelu nagrade „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2022. godinu ušli su rukopisi:

Redni broj 1, „Trn u peti“, šifra: SUZNI KROKODIL

Redni broj 14, „Olivera uči nemački“, šifra: Alhambra

Redni broj 18, „Orao i akmače“, šifra: Drina

Redni broj 21, „Zapamti svoje ime – ispovjest o pletenju slobode“, šifra: Ognjena Kokoš

Redni broj 25, „Slike od stakla“, šifra: rhinoceros

 

U petak ćemo saznati jubilarnog desetog pobjednika konkursa i dobitnika prestižne književne nagrade „Zlatna sova“.

Slične vijesti