Zavodu još jedna u nizu nagrada za izdavački poduhvat

Zavodu još jedna u nizu nagrada za izdavački poduhvat

Na svečanosti zatvaranja 3. Sajma knjiga u Andrićgradu žiri Sajma je za izdavački poduhvat iz Republike Srpske proglasio didaktičko sredstvo “Jedi zdravo! Bravo, bravo”, čiji su autori vaspitači i ped...

Na svečanosti zatvaranja 3. Sajma knjiga u Andrićgradu žiri Sajma je za izdavački poduhvat iz Republike Srpske proglasio didaktičko sredstvo “Jedi zdravo! Bravo, bravo”, čiji su autori vaspitači i pedagozi Danica Mojić i Milena Jović iz vrtića “Čika Jova Zmaj” iz Bijeljine.

Ovo izdanje nastalo je u namjeri da se djeci promoviše zdrava ishrana i za kratko vrijeme postala je popularna kod mališana koji pravila ispravne ishrane rado primjenjuju i kod kuće.

"Jedi zdravo, bravo, bravo" je didaktičko sredstvo značajno za predškolski uzrast jer mališanima ukazuje na značaj zdrave hrane, a istovremeno navodi ih da kroz igru nauče brojne korisne stvari vezane za pravilnu ishranu. Kao veoma korisnu, ovu igru prepoznalo je i Ministarstvo prosvjete I kulture gdje i nagrađeno.

Igrica se sastoji iz tri dijela, a pored edukativnog igrica je i takmičarskog karaktera.

Priznanje je u ime izdavača preuzeo portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta, koji je zahvalio organizatorima sajma i žiriju što su prepoznali značaj jednog ovakvog izdanja za naše najmlađe.

Kerleta je ovom prilikom i upoznao prisutne da će u budućem periodu knjižara “Ili, ili” u Andrićgradu poslovati u sastavu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Novog Sarajeva.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oVfEovjc868[/embedyt]

Slične vijesti